akt-online-test

DanceAKT

Danscommissie
danceakt@akt-online.nl

Het jaar 2016-2017 is alweer volop bezig en ook dit jaar heeft DanceAKT een heleboel leuke dingen op de planning staan. Ieder blok worden door topdocenten danslessen gegeven in het cultuurcentrum Parnassos. Je kunt kennis maken met verschillende dansstijlen waardoor je van alles wat kan proeven! Als beginner kun je prima meedoen en voor de wat meer gevorderde dansers en danseresjes wordt ook altijd wel een uitdaging gegeven. Naast alle danslessen organiseren we door het jaar heen ook activiteiten zoals workshops en uitjes naar dansvoorstellingen.

En dan nu de commissie van dit jaar!

Voorzitter Marieke is 21 jaar en draait al een tijdje mee in de DanceAKT commissie. Haar favoriete dansstijl is ballet en Ighone de Jong is dan ook haar grote idool. Naast haar liefde voor dans is ze (irritant zelfs soms) super precies. Als haar fiets niet dubbel op slot staat doet ze ’s nachts bijvoorbeeld geen oog dicht. Heerlijk autistisch, maar zo zijn dansliefhebbers nu eenmaal af en toe.

Ari is onze activiteitencoördinator van dit jaar. Ze is pas van Nijmegen naar het schone Overvecht verhuisd. Ze hoopt stiekem nog altijd een sixpack te kunnen krijgen van de slappe lach. Ooit ging ze na een dancebattle met Anna Alicia op de foto. Deze laat ze echter aan niemand zien, omdat ze er zacht gezegd oncharmant op staat. Wanneer je hier een kleine impressie van zou willen, moet je haar eens zien hiphoppen. Haar lievelingsdansstijlen zijn namelijk klassiek ballet en moderne dans!

Dan hebben we secretaris Julia! Doordeweeks een modelstudent en in het weekend kaasmeisje op de Rotterdamse markt. Julia zingt veel en ook hoog en is dus een echt musicalmeisje. Ze heeft een crush op alle mannen die musicalnummers goed kunnen zingen. Haar favoriete dansstijlen zijn jazz, show en modern en vooral niet Hip Hop (hoewel ze toch wel ieder blok Hip Hop meedoet). Verder eet Julia het liefst hele pure chocolade en fruit.

Penningmeester Lisa is ook geen vreemde bij DanceAKT. Het liefst danst Lisa streetdance. Verder gaat er geen dag voorbij dat ze niet super hard meeblèrt met Disney nummers. Gelukkig kan ze zich wel redelijk goed inhouden op dat gebied tijdens de dansles.

En PR voor dit jaar is Roos! Roos vindt kiezen wat lastig en wil zich eigenlijk liever niet vastpinnen aan maar één favoriete dansstijl. Als ze dan toch moet kiezen dan houdt ze denkt ze het meest van (het liefst technische) jazz met wat urban erdoorheen gemixt. Verder zingt Roos graag op de fiets. Daar wordt ze rustig van. En die rust is af en toe wel nodig want ze heeft het behoorlijk druk met 3 à 4 keer per week naar Amsterdam reizen om te dansen bij Amsterdam Dance Centre. De liefde voor dans is groot.

Join onze danslessen dit jaar! In ons gevarieerde aanbod zit altijd wel iets dat bij je past! Het is gegarandeerd leuk, gezellig, goedkoop en je kan bij het eerstvolgende feestje indruk maken met je nieuwe dansmoves. Voor meer informatie kun je mailen naar danceakt@akt-online.nl en je zult nog wel meer van ons zien via Facebook!

Liefs,

Marieke, Ari, Julia, Lisa en Roos